Spraakmakende dingen die niemand weet over de “Air Force One”

Gepubliceerd op 02/22/2021
Advertentie

Over de Air Force One kan veel besproken worden. Dit toestel heeft iets mysterieus, en vele mensen weten hier eigenlijk niet zoveel van af. Door de informatieve, geheime mededelingen van een aantal presidenten is daar verandering in gekomen. Het gaat niet alleen om het feit dat de president van de Verenigde Staten ermee reist, het is een bijzonder vliegtuig waar nog niet zoveel over bekend is. Wilt u ook een kijkje nemen in de wonderbaarlijke wereld van de Air Force One? Lees dan vooral verder.

Interieur, tempo en verhevenheid

Onderstaande foto zegt het al, een luxe interieur. Door de klassieke elementen voelt het als een jaren 70 film. Een van de meest spraakmakende feiten over de Air Force One is dat deze met 7oo mijl per uur kan vliegen, het woord “snel” is er niks bij. Daarnaast heeft dit vliegtuig de potentie om hoger te vliegen dan overige vliegtuigen. Het maximale is 45.000 voet, wat meer dan 10.000 voet is dan wat meeste passagiersvliegtuigen kunnen behalen. Hoe gek dit ook lijkt, de meesten voelen het niet. Met de Air Force One gaat het reizen gemakkelijk.

Interieur, tempo en verhevenheid

Advertentie

De Air Force One kan altijd in de lucht blijven

Een van de meest opmerkelijke feiten over de Air Force One is dat het toestel in de lucht kan bijtanken, in tegenstelling tot commerciële vliegtuigen. Dit houdt in dat er altijd gevlogen kan worden zonder tussenstops en/of landingen. Als de president dus even een pauze wil nemen, kan hij zo zijn vliegtuig instappen wetende dat het goed komt, geen noodlanding nodig. De brandstoftank van dit toestel heeft een inhoud van 3.000 gallon, wat gelijk staat aan ca. 11.350 liter.

De Air Force One kan altijd in de lucht blijven

Advertentie